att göra

Vad våra gäster gjort

vinter- och sommaraktiviteter

View the lake Varpan from the greenhouse.

View the lake Varpan from the greenhouse.

Om det kommit mycket snö och varit kallt så kan du både åka skidor och skridskor på sjön Varpan som ligger alldeles intill. Det är ca 100 meter ner till stranden.
Plogade banor för långfärdskridskoåkning finns på sjön Runn, vid Falun, och ligger ca 15 minuters körväg härifrån. Ev. kan det finnas en plogad bana även på Varpan. Det beror på frivilliga insatser.

Nedanför vår backe vid vår granne går det en skoterled förbi som du kan åka skidor i.
Om du vill åka utför så är det ca 30 minuters bilfärd till “Romme Alpin” i Borlänge, tre timmar till Sälenfjällen (Stöten, etc…) och fyra timmar till Idrefjäll.

View from the yard into the woods.

View from the yard into the woods.

Om du vill gå på skogspromenad eller jogga så finns det stigar som går förbi vårt hus  och vill du bada och simma så är det ca 100 m till stranden och vår badplats.

Österå beach

Österå beach

 

 

djur och natur

Deers in the garden

Deers in the garden

I Dalarnas skogar finns björnar, vargar och älgar. Rådjur, rävar och harar är flitiga (mat-!) gäster i vår trädgård. Kort uttryckt så har vi ett naturliv. Så, förutom att jogga i skogen, så är en promenad väldigt behaglig och kan bli riktigt intressant. Det är inte så långt till djurparken i Grönklitt heller, där du bland annat kan se isbjörnar.

polarbear in Grönklitt - isbjörn i Grönklitt 2011

polarbear in Grönklitt – isbjörn i Grönklitt 2011

för konstnärer

View the morningmist over the lake from the greenhouse.

View the morningmist over the lake from the greenhouse.

Växthuset fungerar riktigt bra som atelje. Är du intresserad av modellteckning och kroki så har Dalarnas museum i Falun regelbundet öppen kroki och det händer att det även anordnas i Österå bystuga som ligger mittemot oss. Titta på http://www.modellteckning.se.
Dalarnasmuseum är väl värt ett besök och de har ofta mycket på gång.  Zorns museum i Mora tar det ca en timme att åka till och Karin och Carl Larssons hem i Sundborn ligger ca 20 minuters bilväg härifrån.

för större arrangemang

Om du letar efter stora lokaler för din kurs, ditt bröllop, din släktträff eller vad det nu kan vara så har Österå bystuga >>länk rymliga ytor med kök och stor gräsmatta intill stranden tvärs över vägen från vårt B&B. En övernattning hos oss kan vara bekvämt både för dig som arrangerar festen och för dig som är gäst.

Ange önskat datum och antal personer nedan så får du ett svar från vår privata e-postadress så fort vi kan! - Write dates and number of persons in Your party below and You will get a response from our private email address as soon as we can!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.