Integritetspolicy 2018 06 29

3 898 ord (words) publ. 2018 06 28
uppdat. 2018 07 15
Under skrivande ….

Ja, så har då lagen om ett stärkt integritetsskydd GDPR trätt i kraft och ersatt PuL, den 25 maj 2018.
“Dataskyddsförordningen (The General Data Protection Regulation) är till för att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter.” Står det på datainspektionens nätplats. Det här gäller i EU och …

Integritetspolicy för greenhouserooms B&B

I princip lämnar jag inte ut några uppgifter om dig som gäst till någon.

Följande fordras dock:
Du som bor hos oss som gäst lämnar kontaktuppgifter till mig dels för att det inte ska bli dubbelbokningar, dels för att kassalagen fordrar det i samband med betalning och bokföring och för att jag förstås vill veta vem jag har som gäst. Du stannar ju trots allt i vårt hem.

Kontaktuppgifterna tillsammans med datum för bokning ligger samlade i en mapp på min personliga dator samt på papper i bokföringen. De är privata och ingen annan har tillgång till det förutom om skattemyndigheten eller någon annan rättslig myndighet skulle vilja ta sig en titt någon gång.
Schemat över bokningarna där dina kontaktuppgifter också ligger, delar jag med min mobil så jag kan kolla om det är ledigt när du ringer eller har lämnat en kommentar på den här nätplatsen.

Jag använder inte den här nätplatsen för att kommunicera med dig, det går genom min privata mailadress och programmet jag använder är googles gmail.
Du kan lämna kommentar här som jag sedan kan läsa här på nätplatsen eller i min mobil.

Du kan också ringa mig på telefonnumret som står här på nätplatsen.

De enda undantag jag gör från att berätta att just du bor och när du bor eller har bott här, är om det är uppenbart ok. Det kan till exempel vara om brudgummen undrar om bokningen som tilltänkta bruden gjort, verkligen är gjord.
(Har väl gjort en miss en gång gällande det här, inget hände, det var mest att jag tänkte på att jag inte borde sagt något- inte min policy)

Jag  låter inte heller någon boka i andra hand och vid ev. ombokning vill jag höra att en ev. om- eller avbokning från den som gjort bokningen om det inte är uppenbart att det är ok och att alla parter är införstådda. Detta för att undvika pinsamma misstag.

Nu över till vad som samlas in om dig när du Besöker nätplatsen, skriver in en kommentar eller bestämmer dig för att följa den.

Integritetspolicy på nätplatsen greenhouseroom

Kort sagt, jag som nätplats(webb)administratör och ägare till nätplatserna skepnader.wordpress.com, aslög.se och B&B greenhouseroom.wordpress.com samlar endast in kommentarerna som lämnas och med dem följande mailadresserna och ipadresserna. Jag vidarebefordrar inget av det. … men Automattic som tillhandahåller plattformen för min Nätplats samlar in information!
För Automattic är jag en “Användare” av deras tjänster och funktioner på en av dem tillhandahållen “Nätplats”. Vad Automattic samlar in för att hålla mina Nätplatser med tjänster och funktioner som spamfiltrering, viss statistik och se till att funktionen “följ” fungerar o.liknande … framgår i deras långa och utförliga beskrivning som följer efter det lilla jag har att säga om vad jag är medveten om att jag samlar in och kan påverka.

De uppgifter jag samlar in från dig som besöker sidan är:

 • dina kommentarer och mailadressen du uppger i samband med att du lämnar kommentaren och även din ipadress. Ipadressen samlas in automatiskt via en av Automattics tjänster, jag kan inte välja bort den (den är bland annat kopplad till spamfiltret Akismets funktion).
 • följare; Du som följer mig och vill få mina mail, ser Automattic till att jag får. (Automattic är företaget som tillhandahåller och utvecklar plattformen wordpress tjänster och funktioner. Vad de samlar in för att få mina nätplatser att fungera finns det, som sagt, en lång och utförlig beskrivning av nedan).
 • Varje klick du gör noteras.
  Efter att informationen som följer med klicket avidentifierats till, vad Automattic skriver nedan, en “rimlig” nivå och klumpats ihop (agglomererats), så visas den genom tjänsten Jetpack så att jag kan se från vilket land, och hur många som klickat på de olika sidorna och inläggen, vilka inlägg och sidor som klickats fram och även olika sökord. Jag som webbadministratör kan alltså inte se vem som klickar på vad eller söker på vad, bara att någon klickat! En viss statistik är alltså tillgänglig för mig genom deras tjänst Jetpack. Läs Automattics text som följer för att ta reda på mer om Jetpack och deras andra tjänster och funktioner.
 • Coockies (på svenska skulle det kunna översättas till Datakakor eller visitkort) samt så kallade “web beacons” eller “pixel tags” (skulle kunna översättas till nätfyrar eller pixelmärkning):
  Alla tre nätplatserna använder sig av visitkort och nätfyrar/pixelmärkning. När en nätplats använder sig av visitkort (coockies) så betyder det att en kod i form av en textrad lämnas i din dator när du besöker en nätplats, i det här fallet mina nätplatser. Det innebär att om du skulle besöka min nätplats en nästa gång så känner min nätplats igen dig eller rättare sagt, koden/visitkortet i din dator. Visitkort är en förutsättning för att kunna få tjänster och funktioner på wordpress-nätplatserna att fungera genom att känna igen, spåra och se hur nätplatsen används och på så sätt ge Automattic en möjlighet att utveckla dem. (Det innebär till exempel att du kan backa tillbaka till en sida du var på förut. Troligen, men jag vet inte säkert, så försvinner coockien (datakakan) när du stänger ner webbläsaren (nätläsaren) andra nätplatser fungerar så i alla fall.
  Nätfyrar/ pixelmärkning är något annorlunda men används i samma syfte. Om du går till Automattics nätplats så förklaras det där hur de fungerar. Avsikten bakom användningen av visitkort/datakakor och liknande teknik är också till för att förse dig med riktade annonser.
 • Jag har inte anslutit mina nätplatser till några andra teknologier (booking.com, betaltjänster eller liknande) så de enda som planterar datakakor/ visitkort är jag, genom användandet av Automattics tjänster (Jetpack och Akismet).
 • Insamling av information genom annonser:
  Denna nätplats, greenhouseroom.com och även  ASLÖG.se betalar jag för och där är annonstjänsten avslagen.
 • Min gratis nätplats: skepnader.wordpress.com har “Annonstjänsten” påslagen … Observera att om du klickar på någon av annonserna på den nätplatsen så kan de leda till någon annan nätplats än min eller Automattics och då är det det företagets (det som ligger bakom annonsen) integritetspolicy som gäller
 • För att läsa Automattics integritetspolicy, så gå till deras nätplats.

De uppgifter du lämnat på sidan som jag visar är:

 • dina kommentarer och först efter att jag godkänt dem.
 • Du som gillat något av mina inlägg, får din avatar visad

De uppgifter du lämnat på nätplatsen och som INTE visas är:

 • dina kontaktuppgifter, dvs mailadress och i samband med att du lämnar en kommentar, även din ipadress
 • Även kommentarer som klassas som spam har en avsändaradress. Varken kommentar eller avsändare visas. För att filtera bort spam använder jag Automattics tjänst Akismet.
 • följares avatarer (för närvarande)
 • Via datakakor (coockies) och pixel märkning/nätfyrar (pixel tags/web beacons) – de används till att spåra och identifiera dig som användare och sättet nätplatserna används för att kunna visa riktad reklam men också för att få tjänster och funktioner på wordpress nätplatserna att fungera och på så sätt ge Automattic en möjlighet att utveckla dem.
  På min gratisnätplats är annonstjänsten påslagen (skepnader.wordpress.com). På denna nätplats, greenhouseroom.com ochaslög.se är den avslagen.
  Om du klickar på någon av annonserna tas du till ett annat företags nätplats och då är det det företagets integritetspolicy som gäller för insamlandet av information om dig.

Radera dina uppgifter från nätplatsen

Kommentarer: Varken mailadressen du lämnar eller kommentaren är synlig publikt (kommentaren är synlig först när jag godkänt den.) Vill du att jag raderar din mailadress från sidan så skriv en kommentar igen och jag kommer att ta bort din mailadress och din kommentar.

Datakakor (Coockies) och nätfyrar/pixeltaggning (web beacons/ pixel tags): Från Automattics beskrivning nedan.
“För mer information om hur datakakor (coockies) kan administreras och tas bort, besök “aboutcoockies.org” och för mer information om intressebaserad marknadsföring, inklusive information om hur Besökare kan ha möjlighet (…be able to opt out of having their web browsing information used for behavioral advertising purposes  …) att välja bort informationen som delas ut genom deras nätläsare för beteendebaserad marknadsföring, var snäll och gå till “aboutads.info/choices” (grundar sig på amerikanska förhållanden) och “youronlinechoices.eu” (grundar sig på förhållanden i EU).”

Sluta följ

Du kan när som helst sluta få mina senaste inlägg skickade till din mailadress genom att klicka på “sluta följ”.

 

Vad Automattic som tillhandahåller min Nätplats med alla dess funktioner samlar in

Här nedan står vad Automattic gör, det företag som tillhandahåller mina nätplatser skepnader.wordpress.com, aslög.se och B&B greenhouseroom.com och dessutom alla andra som ligger på wordpress.com (dvs Automattics nätplattform). Texten är från deras nätplats och är skriven för att hjälpa mig att informera dig som besöker sidan om vilka uppgifter som samlas in om dig, hur de hanteras och vem som hanterar dem. Hur det går till begriper jag ändå inte alltid, så därför har jag tagit med deras text också. Min översättning från engelska till svenska:

Vem är vem och vad den här noteringen om integritet täcker.

Låt oss först prata om vilka vi på Automattic är, vad vi gör och vad den här integritets noteringen täcker.

Vi är gänget bakom en rad olika produkter och tjänster utformade för att göra det möjligt för vem som helst – från bloggare, till små företagsägare och entreprenörer – att skapa, publicera och administrera deras egna nätplatser:

WordPress.com erbjuder, design, funktioner och support för att ge liv åt en nätplats.

 • Med Jetpack, kan nätplatsägare som har sin nätplats på annat ställe (än på wordpress) ta kontakt med de nätplatser som är tillgängliga genom WordPress.com och WooCommerce Services för funktioner och verktyg.
 • Polldaddy () hjälper nätägare att skapa frågetävlingar, undersökningar och mätningar som passar deras varumärke och vision.
 • Intense Debate ger nätägare verktyg att administrera kommentarer på deras nätplats.
 • Akismet hjälper till med att hålla spam under kontroll genom att filtrera ut spamkommentarer, hundratals miljoner, varje dag!

I den här integritets notisen kommer vi helt enkelt att kalla användarna av de tjänster vi tillhandahåller genom dessa produkter och tjänster – likt en administratör av nätplatsen, en medarbetare, en författare eller en redaktör – för vår “Användare“, och vi kommer att  kalla våra användares nätplatser för “Nätplatser“.
Besökare till dessa Nätplatser kan läsa publicerat innehåll och interagera med Nätplatserna genom funktioner som kommentarer, gilla, frågeformulär/opinionsundersökningar (poll/survey)svar, och som “Följare”.

Vi ställer samman denna Integritets Notis för att hjälpa våra användare att förstå informationen vi samlar om deras besökare (a/k/a eller Användares användare), och hur insamlandet går till på deras Nätplats.
Våra Användare (jag) är ansvariga för att publicera en integritetspolicy på sina Nätplatser som förklarar för deras besökare hur data samlas in via Nätplatsen och hur den informationen används och visas.

Den här Integritetsnotisen omfattar inte den information vi (Automattic) samlar om “Användarna” (mig) och de som besöker Automattics nätplatser (som t.ex. automattic.com, wordpress.com, jetpack.com, or akismet.com) – den täcks istället av vår, Automattics, IntegritetsPolicy.

Ok, med denna introduktion gjord, vänder vi oss mot hur vi samlar, använder och delar information om Besökarna på våra Användares Nätplatser. (Det vill säga om dig som besökare till en av mina nätplatser skepnader, aslög och greenhouseroom, vilka är tre av många, många andras nätplatser på wordpress.com.)

Information vi samlar om Besökare till våra Användares Nätplatser

(Alltså, i texten som följer är “Användaren” jag (administratören för den här nätplatsen) och Automattic det är “vi”!)
Vi (Automattic) samlar information om besökare till våra Användares Nätplatser på några få olika sätt.

 1. vi (Automattic) samlar en slags information som våra besökare förser nätplatsen med,
 2. vi (Automattic) samlar en del information automatiskt, och
 3. vi (Automattic) samlar all information som våra Användare (jag) förser oss (Automattic) med om deras (mina) Besökare.

Information som Besökaren förser Nätplatsen med

Vi börjar med den information som Besökare direkt förser Nätplatsen med, vilket till övervägande del händer när Besökare skriver in något i ett textfält på nätplatsen t.ex. ett kommentatorsfält eller något formulärfält. Våra Användare (dvs jag) kan också lägga in andra sätt att tillåta Besökare att förse oss (Automattic och mig) med information direkt genom nätplatsen.

Här är de vanligaste sätten en Besökare lämnar information direkt genom Nätplatsen:

 • Följares och prenumeranters information: När en besökare anmäler sig till att följa eller prenumerera på en Nätplats genom att använda Jetpack eller WordPress.com, så samlar vi (Automattic) in den efterfrågade informationen som efterfrågas vid anmälan, vilket inkluderar en mailadress.
 • Kommentarer: När en besökare lämnar en kommentar på en Nätplats, så samlar vi (Automattic) in den kommentaren och annan information som den besökaren lämnar i samband med det, som besökarens namn och mailadress.
 • Svar på fråge- och opinionsundersökningar (PollDaddy): När en besökare genomfört ett frågeformulär, en tävling, eller en annan typ av undersökning som satts upp på Nätplatsen av Användaren (mig) genom att använda (Automattics) app för frågemallar/opinionsmätningar (Polldaddy.com) så samlar vi (Automattic) besökarnas svar från de undersökningarna, och annan information som ägaren till undersökningen fordrar för ett (fråge, sport, undersöknings-) svar, som t.ex. en mailadress.
 • Beställnings och fraktinformation: Om en besökare beställer något (Hurra!) från en Nätplats och använder sig av vår (Automattics) butiks- och e-handels funktioner som är tillgängliga via WordPress.com eller Jetpack (vilket inkluderar WooKommersTjänster), kan vi komma att samla information för att hantera beställningen, som kreditkort och fakturainformation, och en adress till mottagaren tillsammans med kalkylerad skatt. Vi kan också komma att använda den informationen till andra syften å vår Användares vägnar (mig) – till exempel, för att skicka marknadsföring och annan kommunikation från Användare till deras Kunder (dvs om du som Besökare har köpt något) och förse våra Användare (mig) med analytisk information om deras (min) nät-e-handel (till exempel antal beställningar från en särskild geografisk plats).
 • Annan information som skapas automatiskt genom besöket på Nätplatsen: Vi (Automattic) kan också komma att samla annan information i samband med att Besökaren fyller i t.ex. val av sätt att bli kontaktad på, ett frågeformulär eller en registrering på Nätplatsen. Se följande rubrik:

Information vi (Automattic) automatiskt samlar från Nätplatsen

Vi (Automattic) samlar också automatiskt in information om Besökare på Nätplatsen. Informationen vi (Automattic) samlar in beror på vilken av våra tjänster Nätplatsen använder. (Som sagt ovan, så använder jag Jetpack (var och hur många klick på vilken sida/inlägg) och Aksimet (spamfilter).)
Vi (Automattic) listar några exempel nedan:

 • Tekniska data från en Besökares dator och etc: Vi (Automattic) samlar informationen som nätläsare (chrome, bing, o.likn.), mobiler och servrar vanligtvis gör tillgängliga om Besökare till en Nätplats som ipadress, typ av nätläsare, identifikation av speciell utrustning, unique device identifiers, (just din mobil, dator osv), val av språk, motsvarande Nätplats, datum och tid för klick/tillträde på/till Nätplatsen, operativsystem OS och mobilens nätverksinformation.
 • Automatiskt insamlande av information vid Besökares interaktion med Nätplatsen: Vi (Automattic) samlar information om en Besökares interaktion med en Nätplats, inkluderande “gilla” och “skattningar” lämnade av Besökare på en Nätplats som använder WordPress.com eller Jetpack. (Jag använder som sagt Jetpack)
 • Information om geografisk plats: Vi kan komma att bestämma den uppskattade geografiska positionen från en Besökares utrustning (Dator, mobil …) baserat på ipadressen. Vi (Automattic) samlar in och använder den informationen för att t.ex. stämma av för våra Användare (där jag är en av all deras Användare) hur många människor som besöker deras Nätplatser från olika geografiska regioner.
  Om du vill kan du läsa mer om våra Statistik funktioner för Nätplatserna i WordPress.com och Jetpack.
 • Aksimets information om Kommentarer: Vi (Automattic) samlar information om Besökare som kommenterar på Nätplatser som använder Aksimet spamfilter (eller Antispam tjänst). Informationen vi samlar beror på hur Användaren sätter upp Aksimet på sin Nätplats, men vanligtvis inkluderar det kommentarlämnarens ipadress, klientprogram (user agent), hänvisningar (referrer) och nätplats (tillsammans med annan information som kommentarslämnaren förser Nätplatsen med direkt, som namn, användarnamn, mailadress … oh, och kommentaren i sig själv, förstås).
 • Svarsinformation från fråge-, opinions-, marknadsundersökningar och liknande (Polldaddy Respons Information): Vi (Automattic) samlar information om Besökare som svarar på en fråge- opinionsundersökning. Informationen vi (Automattic) samlar inkluderar vanligtvis ipadress, nätläsare, operativsystem OS, användarklient och sist besökta (klickade) nätsida.
 • Intensiv debatt kommentars information (en särskild tjänst från Automattic som jag som Användare kan välja att använda): Vi (Automattic) samlar information om Besökare som kommenterar på Nätplatser som använder sig av tjänsten “Intensiv Debatt”. Vilken information som samlas in beror på hur Användaren (jag) har satt upp tjänsten, men vanligtvis inkluderar det ipadress, kontoinformation om du som Besökare har registrerat dig och på så vis skapat ett konto tillsammans med kommentaren. (På mina nätplatser kan du inte registrera dig, följaktligen skapa ingen kontoinformation som kan samlas in.)
 • Information från DataKakor (Coockies) och andra teknologier: En kaka är en informationsrad som en Nätplats sparar på Besökarens dator (dvs information från min Nätplats som sparas på din dator), och som Besökarens nätläsare (chrome, foxfire, bing, yahoo, etc..) lägger upp  på Nätplatsen (min Nätplats) varje gång en Besökare kommer tillbaka. (Min Nätplats känner alltså av att du har klickat på min Nätplats förut, som ett slags visitkort – visitkaka). Pixel taggar (märkning, också kalla nätfyrar) är små meddelanden i kod (html, XML o dyl) som är placerade på Nätplatsen. (Jag har inte placerat ut något sådant  … däremot)
  Automattic använder datakakor och andra teknologier som t.ex. pixelmärkning eller nätfyrar för att identifiera och spåra användare och användningen av Nätplatsen, och för att leverera riktade annonser när annonstjänsten är påslagen vilket den är när Användaren (jag) inte betalar för min nätplats (gratis nätplats). Även om jag betalar för min nätplats kan jag välja “annonstjänsten” genom tjänsterna “WordAds eller “Jetpack Ads” (Se den “Andra verktyg” sektionen nedan för fler detaljer.) För mer information om användningen av datakakor och andra teknologier för att spåra inklusive hur Besökare kan kontrollera användningen av Datakakor, se vår (Automattics) “Datakakpolicy”

Annan information som våra Användare (bland andra jag) förser oss (Automattic) med.

Vi samlar också vilken annan information som våra (Automattics) Användare förser oss med om Besökare till deras Nätplatser (bla min Nätplats). Till exempel, en Användare kan ladda upp  “a directory” eller annan information om Nätplatsbesökare och kunder bakom kulisserna i den administrativa plattformen som används för att administrera Nätplatsen. (Fast det här har jag inte gjort än i alla fall.)

Hur vi använder Besöksinformationen (How We Use Visitor Information)

Vi använder information om Nätplatsens Besökare för att kunna förse våra (Automattics) Användare med tjänster till deras Nätplatser. Våra Användare kan använda våra Tjänster för att t.ex. skapa och förvalta sin Nätplats, sälja produkter och tjänster på sin Nätplats, varna och bekämpa kommentarer från spammare och samla information genom frågeformulär och andra undersökningar (polls).

I tillägg till det ovan, så använder vi en del information om Besökarna till Nätplatserna som också är våra Användare så som det beskrivs i vår, Automattics, Integritetspolicy.

Vi kan också använda och dela information som blivit ihopsamlat eller rimligt avidentifierat, så att informationen rimligtvis inte kan användas för att identifiera någon individuellt. Till exempel, så kan vi publicera ihopsamlad statistik om användningen av våra tjänster.

Hur vi delar informatin om Besökare

Vi kan dela information som samlats in om Nätplatsbesökare inom de begränsade omständigheter som skrivs ut nedan:

Dotterbolag, anställda och oberoende konsulter/uppdragstagare: Vi kan visa information om Nätplatsbesökare till våra (Automattics) dotterbolag, våra anställda och personer som är oberoende konsulter eller uppdragstagare som behöver känna till informationen för att kunna hjälp oss att förse våra Användare med tjänster till Nätplatserna eller för att förädla informationen för vår räkning. Vi anbefaller/ fordrar att våra dotterbolag, anställda och oberoende uppdragstagare att följa denna Integritetsnotis för information om Besökare som vi delar med dem. ( We require our subsidiaries, employees, and independent contractors to follow this Privacy Notice for information about visitors that we share with them.)

Tredje parts affärspart (Vendors): Vi kan dela information om Nätplatsers Besökare med tredje part affärspart (vendor) som behöver känna till den här informationen för att kunna förse oss med sina tjänster. Denna grupp inkluderar affärsföretag (vendors) som hjälper oss att att förse våra Användare och deras Nätplats med våra tjänster. Vi begär att affärsföretagen (vendors) godtar integritetsåtaganden för att dela information med dem. (We require vendors to agree to privacy commitments in order to share information with them.) Lite taskig översättning från min sida….

Juridiska krav: Vi kan visa Besökares information på Nätplatsen som svar på en stämning, domstolsbeslut eller annan mydighets begäran. För mer information om hur vi agerar då information efterfrågas, var snäll och se våra (Autmattics) Juridiska riktlinjer (Legal Guidelines).

För att skydda rättigheter, ägande och annat: Vi kan visa information om besökare när vi i “god tro” tror det är rimligt nödvändigt att visa den för att skydda Automattics, våra Användare, tredje part, eller allmänheten i storts, rättigheter och ägande. Till exempel, om vi är i god tro att det är en omedelbar dödsfara eller allvarligt fysisk skada, så kan vi visa information relaterad till den faran utan försening.

Affärstransaktion, Ägarbyte: I samband med vilket samgående, försäljning av företagstillgångar, eller erövrande av hela eller delar av vårt företag av ett annat företag, eller om det osannolika skulle hända, att Automattic läggs ner eller går i konkurs, Nätplatsens information om besökare skulle troligen bli en av de tillgångar som förs över eller erövras av tredje part. Om någon av dessa händelser inträffar, denna Integritetsnotis fortsätter att gälla för Nätplatsens information om Besökare och parten som tar emot denna information kan fortsätta att använda denna information, i enlighet med denna Integritetsnotis.

Information som delats publikt: Inforation som Besökare väljer att göra publikt är – du gissade det – visad publikt. Det betyder, förstås, att information som besökares kommentarer och “gilla” är tillgängliga för alla andra, inklusive information om Besökaren som visas i samand med en kommentar eller “gilla” (som en besökares användarnamn i WordPress eller Gravatar). Vi står för en “strid ström” av publika data (inklusive kommentarer) från Nätplatser för att förse den datan till den “strida strömmen” av prenumeranter, som kan se och analysera innehållet, men som inte har rätt att åter-publicera det publikt. Publik information kan också bli indexerad av sökmotorer eller använt av tredje part.

Andra verktyg (Other Tools)

Våra Användares Nätplatser kan innehålla annonser från tredje part, annonsnätverk och annonserare, och våra Användare (jag) kan integrera andra verktyg och tjänster på deras Nätplatser (som Google Analytics och tredje part plugin). Var snäll och notera att denna integritets notis bara täcker insamlandet av informatin gjort av Automattic, och täcker inte eventuell insamling av någon tredje part.

Annonsnätverk och analysprogram kan plantera spårteknologi (som datakakor (coockies)) för att samla information om Besökares användning av Nätplatsen och över till andra nätplatser och onlinetjänster, som besökares ipadresser, nätläsare (web browser), nätverksinformation för mobilen, sidor som visas, hur mycket tid som spenderas på olika sidor, länkar som klickas och omvändelse (conversion) information. Den informationen kan användas av de företag, som bland många andra saker, analyserar och spårar användning, bestämma hur populärt något särskilt innehåll är och leverera marknadsföring som kan vara mer riktad mot besökares intressen. För mer information om hur datakakor (coockies) kan administreras och tas bort, besök “aboutcoockies.org” och för mer information om intressebaserad marknadsföring, inklusive information om hur Besökare kan ha möjlighet (…be able to opt out of having their web browsing information used for behavioral advertising purposes  …) att välja bort informationen som delas ut genom deras nätläsare för beteendebaserad marknadsföring, var snäll och gå till “aboutads.info/choices” (grundar sig på amerikanska förhållanden) och “youronlinechoices.eu” (grundar sig på förhållanden i EU).

Andra resurser (Other Resources)

Du kan läsa mer om hur våra (Automattics) produkter och tjänster fungerar på länkarna i början av den här notisen.

Och vi hoppas verkligen att du följer oss på privacy.blog för mer information om integritet och transparens på Automattic.